Monday, May 20, 2013

Lördag-måndag

Från att kanske kanske bli avdränad i helgen så har vätskan i dränen istället ökat!! :-(
Blev så ingen avdräning i helgen.... I lördags träffade vi kirurgen Jens som nu har utökat vår utan-sug-tid till 3x2 timmar.  Plus att vi får gå ut OM vi har med akutväskan med bandage och peanger. Måste kunna knipa åt slangen alternativt trycka ihop hålen på magen om slangarna av någon anledning skulle lossna, annars får Emil det jobbigt med andningen. Så det blev en tur ner på stan i går söndag faktiskt. Jag fick akut behov av lite grönsaker och frukt.  Det blev grillade kycklingklubbor och sallad till middag.  Köpte även melon och ananas som det ska smaskas på.
bara att konstatera att LCHF mat är svårt att kombinera med sjukhusmiljö.. Några jobbiga konstateranden att vi blir kvar också denna kommande vecka gjorde att vi tröstade oss med lite glass och godis också... Det går ingen nöd på oss egentligen, men vi kan det här nu!  Vi vet hur dessa fyra väggar ser ut, det finns bara ett visst antal lekar vi kan leka i vårat rum.  Emil och vi lever upp för de timmar vi får vistas ute ur rummet.
Emil gallskriker numera när vi går vår korridor ner och ska gå in på rummet för inkoppling till sugen... :-(  Ida skrek han tills jag lyfte tilbaka honom i vagnen. Så nu sitter han där och sover.
Man ökar återigen upp Emils kaptopril för att förhoppningsvis hjälpa kroppen att förändra trycket och på det viset komma tillrätta med dränmängderna.  Man ger från idag albuminet två gånger om dagen för att det ska bli mera jämnt fördelat över dygnet och inte bara en gång som tidigare under veckan som gått, vi får se om dessa ändringar gör någon skillnad.
Dagarna går på något konstigt vis.  Frukost, kaffe och matdropp och albumin.  Mediciner, urkoppling, lunch och promenad.  Vila, matdropp, kaffe, medicin.  Urkoppling middag, promenad, matdropp, albumin, medicin. Kaffe. Blodtryck, kaptopril, blodtryck och blodtryck. vätskeintag, promenad och lek. Kaffe.
Kvällsrutiner med medicin, tvätt, blöjbyte, gröt,matdropp, lek och mediciner.  SOVA tills mediciner klockan 00 och 02. matdropp 00 och 04. Däremellan lite kontroller, saturation, lyssna på hjärtat (puls), samt räkna andetag per minut. Ett och annat blöjbyte blir det också då stortoan plötsligt är på nätterna?!
Sen är klockan 06 och Emil börjar röra på sig, det blir ljust i rummet och nattpasset kommer in en sista gång och mäter dränmängden.  En ny dag börjar om...
Nu längtar jag hem till  oss!  Jag vill baka, pyssla och bara vara!  Gå till fotbollsplanen och sparka boll, åka till jobbet och bara vara "vanlig". Vi vill hem....
Emil saknar Olivia som han konstaterat är hos Bow-Bow (morfar), Idag trodde han att Kaka (katten Gustaf) också var hos Bow-Bow :-D
Lille sötnosen!
Vi får se ur måndagkvällen artar sig... hockeyfinalen är klar, Eursovision är klar, vad ska vi nu titta på?
Jag har lånat en DVD  "sex and the city" Det var några skivor så det får väl bli det i så fall :-)
Trött och törstig. Dags för en break.

Kärlek!

No comments: